Donacija Japana ustanovama socijalne zaštite u Pančevu i Tutinu

Bez autora
Mar 08 2012

Vlada Japana donirala je danas više od 152.000 evra Gerontološkom centru Pančevo i Domu za odrasla lica u Tutinu. Ugovore o pomenutoj donaciji potpisali su ambasador Japana Tošio Cunozaki, direktor Doma za odrasla lica u Tutinu Edin Jusović i direktor Gerontološkog centra u Pančevu Milentije Maksimović. Japan je jedan od najvećih donatora Srbiji. Od 1999. godine ova zemlja donirala je više od 460 miliona evra, a realizovano je i 11 projekata u oblasti socijalne zaštite, čija je vrednost veća od 513 hiljada evra. Ovo je dvanaesti projekat u ovoj oblasti koji se realizuje zahvaljujući donaciji te zemlje, a to će doprineti poboljšanju kvaliteta usluga u ove dve ustanove socijalne zaštite. Donacija će pomoći i da se nastavi reformski proces u oblasti zaštite starih i bolesnih u Srbiji.

Donacija Japana ustanovama socijalne zaštite u Pančevu i TutinuVlada Japana donirala je danas više od 152.000 evra Gerontološkom centru Pančevo i Domu za odrasla lica u Tutinu.

Ugovore o pomenutoj donaciji potpisali su ambasador Japana Tošio Cunozaki, direktor Doma za odrasla lica u Tutinu Edin Jusović i direktor Gerontološkog centra u Pančevu Milentije Maksimović.

Japan je jedan od najvećih donatora Srbiji. Od 1999. godine ova zemlja donirala je više od 460 miliona evra, a realizovano je i 11 projekata u oblasti socijalne zaštite, čija je vrednost veća od 513 hiljada evra.

Ovo je dvanaesti projekat u ovoj oblasti koji se realizuje zahvaljujući donaciji te zemlje, a to će doprineti poboljšanju kvaliteta usluga u ove dve ustanove socijalne zaštite. Donacija će pomoći i da se nastavi reformski proces u oblasti zaštite starih i bolesnih u Srbiji.

U Srbiji ima 39 domova i gerontoloških centara, u kojima je smešteno približno 9.000 osoba, dok van toga postoji još 81 privatni dom za smeštaj starijih u kojima boravi 1.100 korisnika. U Srbiji postoji i više od 20 ustanova za smeštaj lica ometenih u razvoju, u kojima ima približno 5.400 korisnika.

Vlada Srbije je u protekle dve godine izdvojila 520 miliona dinara, zahvaljujući čemu su u mnogim opštinama i gradovima formirane mreže usluga u sistemu socijalne zaštite.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik